Algemene vragen

Wat kosten de kaarten per stuk?
Er is geen vaste stuksprijs per kaart. Ik werk met een opstarttarief en ook de drukker werkt hiermee. De tarieven gaan steeds per 25 stuks kaarten omhoog. De prijs per kaart tussen bijvoorbeeld 50 en 100 stuks kaarten verschilt daardoor, hoe meer kaarten je afneemt hoe goedkoper de prijs per kaart wordt. Het is dus altijd aan te raden een offerte aan te vragen met de kosten.

Wat is het verschil tussen een ontwerp op maat of bestaande kaart via de webshop?
Bij een ontwerp op maat ga ik zelf voor jullie aan de slag en hebben jullie persoonlijk contact met mij. Ik ontwerp dan de kaart voor jullie. Kiezen jullie voor een bestaande kaart dan kun je deze zelf opmaken via de editor op mijn webshop. Je kunt dan makkelijk zelf de kleuren, lettertypes of elementen aanpassen. Super handig en snel!

Hoeveel postzegels moeten er op de envelop?
Dit is erg afhankelijk van het formaat en de papiersoort van het kaartje. De meeste enkele kaartjes hebben maar 1 postzegel nodig, maar als de kaart uit meerdere kaartjes bestaat of als jullie zelf nog iets bij de envelop in doen, dan zijn er al snel 2 postzegels nodig. Boven de 20 gram moeten er 2 postzegels op. Tip: gebruik de keukenweegschaal om het gewicht te bekijken.

Worden de kaarten kant en klaar geleverd?
Als je een kaart heb besteld met meerdere losse kaartjes of vlaggetjes, dan dienen de kaarten zelf nog in elkaar te worden gezet. Alle kaartjes en het touw/lint worden altijd los verpakt geleverd.

Hoe kan ik het beste de input voor de kaart aanleveren?
Je mag je wensen gewoon via de mail versturen. Als er veel tekst op de kaart komt of als je bijvoorbeeld een tekstwissel hebt, dan is het fijn als je dit in een Word bestand kunt aanleveren.

Ontvang ik een proefdruk van het kaartje?
Ja! Zodra het kaartje akkoord is, ontvang je een gratis proefdruk per post zodat je het kaartje in het echt kunt bekijken. De eerste proefdruk is gratis, wil je er meerdere ontvangen dan kan dit tegen een meerprijs.

Wanneer moet ik betalen?
Zodra de proefdruk die jullie hebben ontvangen per post akkoord is, ontvang je een factuur per mail. De betaling dient binnen te zijn voordat ik de bestelling doe bij de drukker om alle kaarten te laten drukken.

Kan ik kiezen uit meerdere papiersoorten?
Elke kaart van de website kan worden besteld op een andere papiersoort. Je kunt kiezen uit meerdere papiersoorten die zijn ingedeeld in twee prijsopties; standaard papier en luxe papier. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina ‘Papiersoorten en afwerking’

Ik heb op internet een mooi kaartje gezien, kun jij deze namaken?
Ik maak geen kaarten na van andere websites. Je mag altijd voorbeelden meesturen ter verduidelijking van je wensen, maar ik zorg ervoor dat jullie altijd een nieuw ontwerp ontvangen.

Hoe lang duurt het ontwerpproces van een kaart op maat?
De duur van het ontwerpproces is steeds weer verschillend. Afhankelijk van de planning duurt dit ongeveer 3-5 weken. Reserveer daarom op tijd en vraag naar de mogelijkheden.

Lever je ook alleen het ontwerp zodat ik de kaarten zelf kan laten drukken?
Nee, ik lever de kaarten altijd gedrukt aan, zodat ik de kwaliteit kan waarborgen. Ik werk met een vaste drukker die beschikt over de nieuwste druktechnieken.

Ik heb zelf al een ontwerp gemaakt, kun jij dit voor me laten drukken?
Nee, ik lever alleen kaarten die ik zelf heb ontworpen.

Lever je ook de bestanden en de lettertypes?
Om mijn ontwerpen zoveel mogelijk te beschermen lever ik geen open bestanden of lettertypes aan. Mocht je een onderdeel ergens voor nodig hebben, dan kan ik dit altijd op een gewenst formaat voor je opmaken zodat je dit zelf kunt gebruiken.

Neem je ook spoedopdrachten aan?
Als je met spoed een aanvraag wilt doen informeer dan even naar de mogelijkheden. Ik kan dan kijken wat er mogelijk is in mijn planning. Je moet dan wel rekening houden met eventuele spoedkosten.

Geboortekaartjes

Hoe lang duurt het voordat ik de geboortekaartjes in huis heb?
Nadat je alle ontbrekende gegevens en/of foto’s hebt aangeleverd voor het kaartje ontvang je eerst nog een digitale proefdruk. Zodra deze door jullie akkoord is gegeven ga ik de kaarten bestellen bij de drukker. Het duurt dan gemiddeld 3-4 werkdagen voor je de kaarten in huis hebt. Voor de vlaggetjeskaarten en kaartjes met foliedruk gelden een langere productietijd, waardoor de gemiddelde levertijd van deze kaartjes 4-5 werkdagen is. Let op: indien de kaart akkoord is gegeven voor 12.00 uur dan wordt diezelfde dag nog als werkdag meegerekend. Worden de kaarten later akkoord gegeven dan gaat de eerste werkdag de volgende dag pas in.

Kan ik de enveloppen al eerder ontvangen?
Ja hoor, dat is geen probleem. Laat het even weten bij de aanvraag. Nadat de proefdruk per post akkoord is gegeven ontvang je de factuur voor de betaling. Zodra de betaling binnen is worden de enveloppen dan rechtstreeks vanaf de drukker naar jouw adres verzonden. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.

Wanneer kan ik het beste contact opnemen voor een aanvraag voor een geboortekaartje?
Het is voor ons beide fijn als het kaartje mooi op tijd klaar ligt, in het geval de kleine te vroeg wordt geboren. Tussen de 20 en 30 weken zwangerschap is het een goed moment om een aanvraag te doen, dan hebben we alle tijd om een mooi kaartje te maken.

We weten nog niet wat het geslacht wordt van ons kindje, maakt dat uit?
Nee hoor, dat is geen probleem! Ik maak het gekozen kaartje dan op in twee varianten: een voor een jongen en een voor een meisje. Mochten jullie twee verschillende ontwerpen willen dan is dat altijd mogelijk, als de kaartjes maar hetzelfde formaat en afwerking hebben i.v.m. de betaling en de enveloppen.

Ik zou graag een proefdruk ontvangen met onze eigen gegevens voordat ik een keuze maak en akkoord geef op de offerte, kan dat?
Nee, helaas is dat niet mogelijk. Ik kan geen vrijblijvende proefdrukken maken, ook niet tegen een vergoeding. Alle kaarten worden door mij opgemaakt en dat kost tijd en aandacht. Bij twijfel kun je altijd een proefpakketje aanvragen om de kwaliteit van de kaartjes te kunnen beoordelen. Na akkoord op de offerte zet ik jullie kaart op mijn planning en ga ik aan de slag met jullie wensen voor een eerste digitale proef. Als deze naar wens is ontvangen jullie uiteraard wel een proefdruk van jullie eigen kaart per post.

Trouwkaarten

Hoe ver van tevoren moet ik de trouwkaarten versturen?
Het is gebruikelijk om ongeveer 6-8 weken van tevoren de kaarten op de post te doen. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd alle info voor op de kaart klaar hebt, zodat we genoeg tijd hebben voor het ontwerp. Uit ervaring kan ik zeggen dat het verstandig is om minimaal 4 maanden voor jullie trouwdatum een aanvraag te doen.

Voor de trouwkaart hebben we verschillende versies nodig. Is dat mogelijk?
Dat is zeker mogelijk. Geef dan aan bij je aanvraag dat je graag een tekstwissel wilt bestellen bij de kaarten. Dit kan tegen een kleine meerprijs. Je kunt dan meerdere verschillende versies van de kaart ontvangen, zodat bijvoorbeeld je daggasten en de feestgasten allemaal een andere tekst op de kaart hebben staan.

Lever je naast een trouwkaart ook andere items voor een trouwhuisstijl?
Naast trouwkaarten maak ik ook geregeld andere items in de stijl van de kaart zoals naamkaartjes, menukaarten of bedankkaartjes. Neem contact op voor de prijzen en mogelijkheden.

Staat je vraag er niet tussen?
Stuur gerust een mailtje en ik beantwoord je vraag.

CONTACT