Tips voor versturen van Save the Dates

Yes, jullie gaan trouwen! De zoektocht naar toffe leveranciers voor jullie grote dag is begonnen. Natuurlijk willen jullie ook graag al jullie gasten op de hoogte stellen van de trouwdatum, zodat ze jullie datum alvast in de agenda kunnen zetten. Veel aanstaande bruidsparen doen dit door een Save the Date kaart te versturen. In deze blog een aantal tips voor als jullie graag Save the Dates willen gaan versturen.

Wanneer Save the Dates versturen?

Het is gebruikelijk om een Save the Date een jaar tot een half jaar voor de trouwdatum te versturen. Trouwen jullie in de zomer of in het buitenland? Wees er dan op tijd bij met het versturen van de Save the Dates. De trouwkaarten worden volgen etiquette pas 6-8 weken voor de trouwdatum verstuurd.

Tekst op de Save the Date kaart

Welke tekst zet je nu op een Save the Date kaart? Een titel met Save the Date, jullie namen (eventueel met achternaam), en de trouwdatum zijn het belangrijkste. Zorg dat deze info duidelijk op de kaart vermeld staat. De locatie en een korte zin met uitnodiging onderaan de kaart is ook nog een optie. Mijn tip: zorg ervoor dat de tekst kort en bondig is, alle details volgen later wel op de trouwkaart. Willen jullie toch nog meer informatie vermelden dan kan dit het beste op de achterzijde van de Save the Date. Als laatste kunnen jullie nog in het klein op de kaart vermelden dat de officiële uitnodiging later nog volgt.

Tips voor het versturen van Save the Date kaarten

Verschillende versies

Vaak krijg ik de vraag hoe klanten duidelijk kunnen maken wanneer de gasten welkom zijn. Dit kan heel makkelijk door te kiezen voor bijvoorbeeld een tekstwissel met verschillende titels: ‘Save the Day’ of ‘Save the Night’. Maar ook een korte zin onderaan de kaart kan voor duidelijkheid zorgen: ‘Wij willen dit graag de hele dag met jullie vieren’ of ‘Wij willen dit graag in de avond met jullie vieren’. Sommige klanten kiezen er ook voor om alleen de daggasten maar een Save the Date kaart te sturen.

Alles in één stijl

Het is natuurlijk super gaaf om alles in één stijl te laten ontwerpen, zodat de Save the Date kaart mooi bij de trouwkaart en eventuele andere items voor jullie dag past. Daarnaast geven jullie met de Save the Date al een voorproefje aan de gasten van jullie dag, dus denk hier goed over na. Hebben jullie bijvoorbeeld bepaalde themakleuren voor jullie bruiloft? Dan is het extra leuk om deze te verwerken in het ontwerp van de Save the Date en de trouwkaart.

Tips voor het versturen van Save the Date kaarten

Save the Date met goudfolie

Mijn persoonlijke favoriet: een Save the Date kaart met goudfolie. De folie kan op verschillende papiersoorten worden gedrukt voor een unieke combinatie. Zo geef je de gasten met een luxe kaart meteen een goede indruk van jullie bruiloft!

In stijl versturen

Kies voor een mooie bijpassende envelop en sluitstickers om het geheel af te maken. Het ontwerp voor de sluitstickers kan ik geheel op wens voor jullie maken, dus alles is mogelijk!

Voorbeelden

Op de pagina trouwkaarten kunnen jullie Save the Date kaarten zien die ik eerder heb mogen ontwerpen. Ik help jullie graag met een ontwerp op maat voor de Save the Date. Nog vragen over de mogelijkheden van een Save the Date kaart? Laat het me weten en stuur gerust een mailtje.

Marjolein Vormgeving trouwkaart ontwerp geboortekaartje op maat grafisch ontwerper

Volg me online: