Tips voor tekst op het geboortekaartje

Jullie verwachten een klein wonder! Van harte gefeliciteerd! Als jullie deze blog lezen zijn jullie vast bezig met het uitzoeken van een origineel geboortekaartje dat bij jullie past. De kaart voor jullie kindje moet natuurlijk perfect worden en dan is het fijn als deze helemaal compleet is. Maar welke tekst zet je nu op een geboortekaart en waar moet je allemaal aan denken? Deze vragen krijg vaak van klanten, dus ik heb al mijn tips verzameld in een blog.

Tips voor tekst op het geboortekaartje

Namen baby

Allereerst staat natuurlijk de naam van jullie kindje op de kaart. Het is gebruikelijk om de roepnaam op de voorzijde van de kaart te vermelden en de eventuele doopnamen en achternaam op de binnenzijde. Het vermelden van de achternaam is in principe niet nodig als jullie getrouwd zijn.

Datum en geboortegegevens

De geboortedatum mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart. Meestal worden ook de overige geboortegegevens zoals tijdstip, gewicht en lengte vermeld, maar dit is helemaal aan jullie. Extra leuk is om dit met icoontjes te vermelden.

Tips voor tekst op het geboortekaartje

Aankondiging

Op de achterkant of binnenzijde van het geboortekaartje staat vaak een kort zinnetje of een aanhef. Een aantal voorbeelden ter inspiratie:
– Welkom lieve
– Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van
– Wat ben jij welkom!
– Dolgelukkig zijn wij met jou, lieve
– Wij zijn blij en trots met de geboorte van onze zoon/dochter
– Hoera een broertje/zusje!
– We zijn zo blij dat je er bent

Gedichtje

Maak het geboortekaartje persoonlijk door te kiezen voor een mooie tekst, een gedicht of een bijbeltekst. Of misschien hebben jullie wel een speciaal lied die jullie aan jullie kindje willen meegeven. Geef deze dan een mooie plek op de geboortekaart of op een los klein kaartje zodat deze mooi opvalt.

Tips voor tekst op het geboortekaartje

Adres en contactgegevens

Jullie eigen gegevens mogen natuurlijk ook niet ontbreken op de kaart. Denk hierbij aan jullie namen (eventueel achternaam), adres en telefoonnummers. Vergeet ook de namen van jullie andere kinderen niet als het niet jullie eerste kindje is.

Tekst over bezoek

Mochten jullie wat meer info over bezoek willen plaatsen dan zou ik aanraden om dit zo kort mogelijk te houden. Dit kan in de vorm van een klein gedichtje, maar een kort zinnetje of alleen de telefoonnummers zijn natuurlijk ook al voldoende. Een aantal voorbeelden:
– Bel, kom en bewonder
– Bezoek? Gezellig! Bel dan even
– Wil je (Naam) komen bewonderen? Bel of app ons dan eerst even
– Bel of app voor een bezoekje
– Wil je (Naam) zien of horen? Graag even bellen of appen van te voren
– We vinden het leuk als je langkomt. Bel je even?
– Beschuitmetmuisjes-lijn: 06-….

Kraamfeest of kraamborrel

Willen jullie graag een kraamfeest organiseren om jullie kindje voor te stellen? Houdt de tekst voor deze uitnodiging dan kort en bondig. Het is zonde als het geboortekaartje vol staat met teveel tekst. De info voor het kraamfeest kan bijvoorbeeld een opsomming zijn van de gegevens: datum, tijdstip, locatie en eventuele RSVP. Maar het is ook een idee om de uitnodiging voor een kraamfeest op een los kaartje te vermelden in dezelfde stijl als het geboortekaartje.

Tips voor tekst op het geboortekaartje

Cadeautip

Dit kunnen jullie kort vermelden met bijvoorbeeld een icoon van een envelopje of met een link naar een cadeaulijst. Handig voor als je geen zin hebt in cadeautjes waar je niets aan hebt of niet mooi vind 😉

Voorbeelden

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips voor de tekst op het geboortekaartje. Onthoud dat het jullie geboortekaart is en jullie vooral moeten kiezen wat jullie mooi vinden. En zorg ervoor dat de tekst kort en bondig blijft, het is zonde als de geboortekaart vol staat met teveel tekst. Op de pagina geboortekaartjes kunnen jullie geboortekaartjes zien die ik eerder heb mogen ontwerpen. Hier kun je natuurlijk altijd inspiratie op doen en zien hoe anderen het hebben gedaan.

Marjolein Vormgeving trouwkaart ontwerp geboortekaartje op maat grafisch ontwerper

Volg me online: