Tekst voor op de trouwkaart

Welke tekst zet je op de trouwkaart? Deze vraag wordt me heel vaak gesteld. Jullie trouwkaart moet natuurlijk perfect worden en dan is het fijn als deze helemaal compleet is. Daarom een blog met tips welke dingen niet op jullie trouwkaart mogen ontbreken en waar jullie op moeten letten. De tekst voor op de kaart is heel persoonlijk, dus kies vooral wat bij jullie past!

Tekst voor op de trouwkaart tips

Namen bruidspaar

Jullie namen zijn natuurlijk het belangrijkste op de trouwkaart. Het vermelden van de achternaam is niet verplicht. Mochten jullie hiervoor kiezen dan kunnen jullie de achternaam het beste aan de binnenzijde of achterkant vermelden. Volgens de etiquette wordt als eerste de naam van de bruid vermeld en daarna de naam van de bruidegom. Maar veel van mijn klanten kiezen er tegenwoordig voor om dit niet te volgen en kiezen wat ze zelf het mooiste vinden.

Jullie trouwdatum

De trouwdatum moet duidelijk op de kaart komen te staan, het liefste aan beide zijden. Een tip om duidelijk te maken om welke dag het gaat: vermeld de dag van de week bijvoorbeeld bij de datum aan de binnenzijde.

Aankondiging

Denk bij de aankondiging op de kaart aan een inleidende zin:
– Wij gaan trouwen!
– Wij willen onze liefde vieren
– Na 10 jaar samenzijn geven wij elkaar het jawoord
– Wij gaan trouwen en willen dit graag met jou vieren
– Yes we do!

Tekst voor op de trouwkaart tips

Uitnodiging gasten

Daarna vermeld je wanneer de gasten precies welkom zijn. Meestal wordt hier onderscheid gemaakt in verschillende gasten zoals daggasten, feestgasten en/of receptiegasten. Dit kunnen jullie doen door voor een tekstwissel te kiezen en verschillende teksten en/of tijdslijn met activiteiten te plaatsen voor elke gast. Vermeld vooral ook vanaf welk tijdstip de gasten worden verwacht en op welke locatie. Door deze tekst op de trouwkaart te vermelden is het super duidelijk wanneer iemand welkom is op jullie dag. Ook is het mogelijk om de tekst op de kaart algemeen te houden voor alle gasten en bijvoorbeeld voor de daggasten een klein inlegkaartje bij de kaart te doen met extra informatie.

Adressen

Denk hierbij aan de adressen van de locatie(s), maar ook jullie eigen adres. Dan kunnen de gasten die niet kunnen komen jullie een kaart sturen. Vermeld de locatie(s) van jullie dag met straatnaam, huisnummer en plaatsnaam (dus zonder postcode).

Trouwtekst op de kaart

Maak jullie trouwkaart persoonlijk door te kiezen voor een mooie tekst, een gedicht of een bijbeltekst. Of misschien hebben jullie wel een speciaal lied die bij jullie past. Geef deze dan een mooie plek op de trouwkaart of op een los klein kaartje zodat deze mooi opvalt.

Tekst voor op de trouwkaart tips

R.S.V.P.

Deze afkorting van ‘répondez s’il vous plaît’ betekent ‘antwoord alstublieft’ en hiermee vraag je de gasten of ze willen laten weten of ze erbij zijn op jullie trouwdag. Vergeet hierbij vooral geen uiterste R.S.V.P. datum te vermelden en een emailadres of telefoonnummer waar de gasten hun reactie heen kunnen sturen.

Dresscode

Hebben jullie een dresscode die jullie graag willen communiceren aan de gasten zodat alles helemaal in één stijl is? Vermeld deze dan op de trouwkaart, zodat jullie gasten een richtlijn hebben. Extra leuk: kies voor een dresscode met kleuren bolletjes (eventueel op een klein dresscode kaartje!) Hierbij een aantal veel gekozen dresscodes:
– With a touch of … (gold, blue, pink etc..)
– Romantic chic
– Tenue de ville
– Cocktail
– Black tie
– Casual

Tekst voor op de trouwkaart tips

Cadeautip

Dit kunnen jullie kort vermelden met bijvoorbeeld een icoon van een envelopje of met een link naar een cadeaulijst.

Ceremoniemeesters

De gegevens van de ceremoniemeester(s) zoals de naam, telefoonnummer en/of mailadres. Dit kan natuurlijk ook vermeld worden op een extra inlegkaartje of brief van de ceremoniemeester(s).

Routebeschrijving

Mochten jullie een lastig te vinden locatie hebben dan kunnen jullie een korte routebeschrijving toevoegen, eventueel op een los kaartje of in de brief van de ceremoniemeester(s). Zorg ervoor dat dit niet te veel tekst wordt, het is zonde als het veel ruimte in beslag neemt op de trouwkaart.

Kort en bondig

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips voor de tekst op de trouwkaart. Onthoud dat het jullie eigen trouwkaart is en jullie vooral moeten kiezen wat jullie mooi vinden. Zorg ervoor dat de tekst kort en bondig blijft, het is zonde als de trouwkaart vol staat met te veel tekst. Extra details kunnen jullie altijd op een extra inlegkaartje vermelden. Voor inspiratie kun je ook altijd even kijken bij de andere trouwkaarten op mijn website.

Marjolein Vormgeving trouwkaart ontwerp geboortekaartje op maat grafisch ontwerper

Volg me online: