Kies je papiersoort

De papiersoort die je kiest is heel bepalend voor de uitstraling van je kaart. Het is mogelijk om uit verschillende papiersoorten te kiezen. Deze zijn ingedeeld in twee prijsklasses: standaard papier en luxe papier. Hieronder vind je een overzicht met alle papiersoorten waar je uit kunt kiezen. Let op dat de keuze voor een papiersoort  bepalend kan zijn voor de kleur van de kaart. Dezelfde kleur kan er op verschillende papiersoorten anders uitzien.

1. STANDAARD SULFAATKARTON
Standaard papiersoort in de kleur wit. Deze papiersoort is glad en effen en een van de meest gekozen papiersoorten. Geschikt voor afwerking met folie.
Ook mogelijk om deze papiersoort af te werken met soft touch laminaat, voor extra zacht en stevig papier.

2. CONQUEROR VERGE HAGELWIT
Luxe papiersoort met een mooie lijnstructuur. Deze papiersoort is hagelwit.

3. CONQUEROR VERGE NATURELLE
Luxe papiersoort met een mooie lijnstructuur. Deze papiersoort is off white.

4. BOUTIQUE JEANS
Luxe papiersoort met een mooi reliëf. Deze papiersoort is hagelwit. Geschikt voor afwerking met folie.

5. OLD MILL
Luxe papiersoort met een vlakke linnen structuur. Deze papiersoort is off white. Geschikt voor afwerking met folie.

6. METALLIC OFF WHITE
Luxe papiersoort met een parelmoer glans. Deze papiersoort is off white. Geschikt voor afwerking met folie.

7. METALLIC HAGELWIT
Luxe papiersoort met een parelmoer glans. Deze papiersoort is hagelwit. Geschikt voor afwerking met folie.

8. KRAFTPAPIER
Een luxe papiersoort in de kleur bruin. Geschikt voor afwerking met folie d.m.v. soft touch laminaat.

9. GRIJSKARTON
Een luxe papiersoort in de kleur grijs. Geschikt voor afwerking met folie d.m.v. soft touch laminaat.

Afwerking van de kaart

Naast de verschillende papiersoorten kun je ook nog kiezen voor een aantal mogelijkheden om de kaart af te werken zoals foliedruk, preegdruk, kaarten rondhoeken of voorzien van schuine hoeken of boorgaatjes.

Foliedruk

Maak je kaartje extra uniek door te kiezen voor digitale 3D foliedruk. De folie ligt voelbaar op het papier. Je kunt kiezen uit goud, zilver, koper, blauw, roze, rood of groen. Niet alle papiersoorten zijn geschikt voor de afwerking met folie (zie hierboven). Daarnaast heeft de papiersoort ook invloed op de folie. Bij een gladde papiersoort wordt de folie strakker.

Ronde hoeken & boorgaatjes

De kaarten kunnen worden afgewerkt met ronde of schuine hoeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de bovenste twee hoeken schuin af te laten snijden en je hebt een label tag. De kaarten kunnen ook worden afgewerkt met een klein boorgaatje, zodat er een touwtje of lint aan vast kan worden gemaakt. Beide afwerkingen zijn bij elke papiersoort mogelijk.

Preeg

Een preeg is een verdiepte of verhoogde reliëfdruk. Dit kan een element zijn of patroon, maar ook letters die dan voelbaar op het papier liggen. Hier wordt een speciale preegstempel voor gemaakt. Deze afwerking is bij elke papiersoort mogelijk. Informeer bij je aanvraag naar de meerkosten.